Medicina de familie
Cursuri
Masaj
 


Esti la primul bebe? Vrei sa stii cum sa-l ingrijesti ?


Vino la cursul de puericultura (ingrijirea bebelusului) si vei afla cum sa ai grija de cea mai scumpa fiinta. Vom invata si vom exersa tehnici de ingrijire a bebelusului: baita, ingrijirea bontului ombilical, curatarea urechilor, nasucului,  ochilor, guritei, masajul bebelusului, tehnici de gimnastica, schimbarea scutecului, calmarea colicilor, etc.
Vino la cursul de alaptat si vei afla tehnici si pozitii de alaptare. Asa vei putea sa-i oferi cat mai mult bebelui ce e cel mai bun pentru el: laptele de mama! Dupa curs vei sti cum sa mulgi sau sa depozitezi laptele pentru a-l folosi mai tarziu si multe altele. Impreuna vom studia si graficele de crestere ale puiului tau si vom discuta despre diversificarea alimentatiei.   
Adu-l si pe tatic la cursuri si vei vedea ca pe langa faptul ca va fi de un real ajutor stiind cum sa-l ingrjeasca pe bebe va primi si 10 zile libere suplimentar fata de cele 5 oferite de stat (*baza legala).
Ai nascut déjà si nu mai pot veni la noi? Dar totusi ai avea atatea intrebari..ai vrea sa-l vada un medic pe bebe?
Venim noi la tine acasa! Daca soliciti poti beneficia de cursuri direct la domiciliul tau. Un medic de familie va veni la tine acasa si pe langa faptul ca-l va consulta pe bebe sa verifice daca e sanatos te va consulta si pe tine dupa nastere.
Cursul cuprinde 2 sedinte de cate 2h. *ARTICOLUL 6
(1) Tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal platit de 15 zile lucratoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucratoare cu inca 10 zile lucratoare, daca a obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura.
(2) Dreptul la majorarea duratei concediului paternal in conditiile alin. (1) se acorda numai o singura data, indiferent de numarul copiilor titularului.
ARTICOLUL 7
(1) Cursul de puericultura consta in prezentarea unor notiuni elementare teoretice si practice necesare in vederea ingrijirii copilului mic, in vederea participarii efective a tatalui la ingrijirea propriului copil nou-nascut.
(2) Cursul de puericultura va fi tinut de medicul de familie al tatalui, in perioada de sarcina a mamei sau dupa nasterea copilului.
(3) In urma verificarii notiunilor dobandite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultura.
(4) In cazul in care tatal are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesara absolvirea cursului de puericultura, ci numai obtinerea atestatului in conditiile prevazute la alin. (3).
(5) Atestatul reprezinta actul doveditor prin care se constata insusirea notiunilor prevazute la alin. (1) si cuprinde, impreuna cu aceasta constatare, datele personale din cartea de identitate a tatalui, locul sau de munca, data eliberarii, semnatura si parafa medicului de familie.