Medicina de familie
Cursuri
Masaj
 


Ce e reflexoterapia?

O sedinta de reflexoterapie consta in apasarea unor puncte reflexogene ce se regasesc in talpa, pe mana, pe coloana etc., prin a caror stimulare se elibereaza din organism toxinele care influenteaza negativ starea noastra de sanatate. Reflexoterapia trebuie facuta doar de catre persoane autorizate, care au la baza o minima pregatire medicala si cursurile de reflexoterapie finalizate. Este indicat ca aceste sedinte sa se desfasoare intr-un cabinet medical in care sa fie prezenti un medic sau un kinetoterapeut.
Durerile care apar in cazul sedintelor de reflexoterapie se datoreaza in mare parte toxinelor acumulate in corp, toxine ce rezulta in urma metabolismului celular: acid uric, resturi de pesticide si alte substante chimice care pot bloca fluxul energetic dintre diferitele organe. Pacientii care apeleaza la acest tip de tratament trebuie sa adopte un regim de viata echilibrat intelegand prin aceasta eliminarea exceselor de orice fel: alcool, grasimi alimentare, stress, tutun, cafea.
Cand este vorba de  reflexoterapie si beneficiile ei putem afirma ca aceasta poate fi aplicata tuturor categoriilor de varsta,in scop profilactic sau terapeutic, pentru afectiunile cronice sau acute. Prin reflexoterapie nu se trateaza simptomatologia bolilor, ci reflexoterapia actioneaza asupra cauzelor lor. O buna circulatie sanguina conduce la accelerarea reconstituirii normale a tesuturilor si organelor lezate de o afectiune si ajuta la reechilibrarea bioenergetica in zonele afectate. De obicei, la beneficiile acestei metode apeleaza pacienti care nu au obtinut rezultatele dorite prin alte tratamente (ex. tratamentul medicamentos) dar si persoane care vor sa mentina o stare buna de sanatate.
Tratamentul reflexogen are efecte benefice asupra mai multor categorii de afectiuni:
Afectiuni neuro-psihice: depresii, insomnii, anxietate, ameteli, migrene, oboseala avansata, stres, oboseala cronica, instabilitate emotionala, atacuri de panica.
 Afectiuni ale coloanei vertebrale: sciatica, lombosciatica, spondiloza, reumatism, artroza, artrita, gonartroza, coxartroza etc.
 Afectiuni digestive: gastrite, colite, enterocolite, reflux gastro-esofagian, constipatie, hemoroizi, ulcer, esofagite de reflux, constipatie, balonari etc.
 Afectiuni renale:(se elimina nisipul si pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.
 Afectiuni circulatorii: hipo si hipertensiune, ateroscleroza,circulatia periferica deficitara, guta, sindromul mainilor si picioarelor reci, dureri de picioare
 Afectiuni hepato-biliare litiaza biliara, hipercolesterolemie, bila lenesa etc
 Tulburari endocrine: reglarea functiei glandei tiroide, paratiroide, hipofizei, suprarenalei, afectiuni ale ovarelor, obezitate, diabet, reglarea ciclului, tulburari de menopauza, osteoporoza (stoparea degradarii masei osoase), disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.), tulburari de metabolism
 Afectiuni ORL: bronsite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.
 Afectiuni ale aparatului locomotor: crampe musculare, dureri de spate, inflamatii ale tendoanelor etc.
 Contraindicatii:

» fleblita sau tromboflebita
» sarcina
» anevrism
» hemoragii
» varice deschise
» inflamatii acute ale venelor si sistemelor limfatice (In acest caz, exista pericolul de eliminare a unui cheag care poate provoca embolie sau intinderea infectiei prin sistemul limfatic).
» in cazul existentei unor corpi straini localizati in apropierea organelor sau sistemelor vitale
» micoza generalizata
» psihoze si schizofrenie
» insuficienta renala acuta
» litiaza renala (pietre mari care nu pot fi eliminate pe cale naturala)